Polityka prywatności Blackbell

Korzystaj z Blackbell do tworzenia witryny lub aplikacji, planowania spotkań, sprzedaży online, zarządzania płatnościami, subskrypcjami, czatami, CRM i zadaniami.

Polityka prywatności

Ostatnia aktualizacja: 24 maja 2018 r

---
My w Blackbell, Inc. ("Blackbell", "my", "nas" lub "nasz") stworzyliśmy tę politykę prywatności (niniejsza "Polityka prywatności"), ponieważ wiemy, że zależy Ci na tym, w jaki sposób informacje, które nam przekazujesz, są używane i udostępniane. Niniejsza Polityka prywatności dotyczy naszych praktyk gromadzenia i wykorzystywania informacji przez firmę Blackbell w związku z naszymi Usługami, które są udostępniane za pośrednictwem naszej witryny internetowej pod adresem https://www.blackbell.com ("Witryna internetowa").
Opis użytkowników i akceptacja warunków
Niniejsza Polityka prywatności dotyczy odwiedzających stronę internetową, którzy przeglądają tylko publicznie dostępne treści ("Użytkownicy") oraz osoby prywatne, firmy lub inne instytucje, które zarejestrowały się, aby korzystać z naszych Usług ("Klienci").
Odwiedzając naszą Witrynę, Użytkownicy wyrażają zgodę na warunki niniejszej Polityki prywatności i towarzyszących jej Warunków korzystania.
Rejestrując się, uzyskując dostęp i / lub korzystając z Usług, każdy Klient wyraża zgodę na warunki niniejszej Polityki prywatności oraz towarzyszącą jej Umowę licencyjną.

Jeśli nie zgadzasz się lub nie czujesz się komfortowo z jakimkolwiek aspektem niniejszej Polityki, powinieneś natychmiast zaprzestać dostępu lub korzystania z naszych Usług.
Terminy pisane wielką literą, które nie są zdefiniowane w niniejszych Zasadach prywatności, mają znaczenie określone w Warunkach korzystania (jeśli taki termin dotyczy Użytkowników) i Umowie Licencyjnej (gdy takie określenie dotyczy Klientów).

Nasz stosunek do Ciebie

Ważne jest, abyś określił, jakie masz powiązania z Blackbell, aby zrozumieć obowiązki Blackbell w zakresie ochrony danych i twoje prawa do danych osobowych zgodnie z niniejszą Polityką prywatności. Blackbell ma następujące relacje:

  • "Użytkownik" to osoba, która przekazuje nam dane osobowe za pośrednictwem naszej strony internetowej lub innych usług, produktów lub platform, np. Zapisując się do naszego biuletynu lub nawiązując kontakt za pośrednictwem komunikatora. Tutaj Blackbell jest kontrolerem danych.
  • "Klient" to specyficzny typ Użytkownika, który zobowiązał nas do działania jako agent ("procesor danych") poprzez uzyskanie naszych Usług. Klient jest kontrolerem danych, a Blackbell jest ich procesorem danych.
  • "Klient końcowy" to osoba, która przekazuje dane osobowe swoim klientom. Nie kontrolujemy celów ani sposobu, w jaki gromadzone są ich Dane osobowe, i nie pozostajemy w bezpośrednim związku z Użytkownikami końcowymi.
Informacje, które zbieramy i / lub odbieramy
W trakcie działania Serwisu i świadczenia Usług, Blackbell lub inni dostawcy zakontraktowani przez nas będą gromadzić (i / lub otrzymywać) następujące rodzaje informacji. Upoważniasz nas do zbierania, otrzymywania, używania i udostępniania takich informacji, jak określono w niniejszej Polityce prywatności.
1. Dane osobowe

Podczas korzystania z naszych usług generalnie gromadzimy następujące dane osobowe użytkownika:

  • Podane dane rejestracji konta, w tym imię i nazwisko, adres e-mail, numer telefonu i / lub awatar;
  • Twoja karta kredytowa i / lub inne informacje rozliczeniowe;
  • Podane informacje na czacie, takie jak imię i nazwisko, adres e-mail, załączniki do plików i / lub numer telefonu;
  • Informacje biznesowe, takie jak nazwa firmy, wielkość firmy i rodzaj działalności;
  • Wszelkie inne informacje, które nam przekazujesz, takie jak między innymi dodawanie współpracownika do Usług, odsyłają osobę do Blackbell;

Wszystkie informacje, które otrzymujemy w ramach tej sekcji, są zbiorczo nazywane "Dane osobowe". Nie gromadzimy żadnych danych osobowych od użytkowników ani klientów, chyba że dostarczą takie informacje dobrowolnie, dla jednego lub więcej konkretnych celów, które zostały im wyraźnie określone.
2. Dane klienta i dane użytkownika końcowego użytkownika.
Korzystając z Usług, Klienci mogą nam przekazać lub zezwolić na dostęp do Danych klienta i Danych użytkownika końcowego. Będziemy używać i udostępniać Dane Klienta i Dane Użytkownika końcowego w celu świadczenia naszych Usług i zgodnie z warunkami Umowy licencyjnej.

3. Inne informacje.
Oprócz danych osobowych, danych klienta i danych użytkownika końcowego, możemy zbierać lub otrzymywać dodatkowe informacje (zwane łącznie "innymi informacjami"). Takie inne informacje mogą obejmować:
za. Z Twojej aktywności. Informacje, które gromadzimy automatycznie podczas korzystania z Witryny, takie jak urządzenie, z którego uzyskujesz dostęp do Witryny i / lub Usług, adresy IP, typ i język przeglądarki, strony odsyłające i wyjściowe oraz adresy URL, data i godzina, ilość czasu spędził na poszczególnych stronach, jakie sekcje odwiedzanej witryny internetowej i podobne informacje dotyczące korzystania z Witryny i / lub Usług.
b. Z plików cookie. Informacje, które zbieramy za pomocą technologii "cookie". Pliki cookie to niewielkie pakiety danych przechowywane na twardym dysku komputera, dzięki czemu komputer "zapamięta" informacje o Twojej wizycie. Używamy plików cookie, aby pomóc nam gromadzić Inne Informacje i aby zwiększyć komfort korzystania z Witryny.

Możemy korzystać z następujących rodzajów plików cookie i technologii śledzenia:

  • Ściśle niezbędne pliki cookie . Te pliki cookie są niezbędne, ponieważ umożliwiają poruszanie się po naszych Usługach i korzystanie z niektórych funkcji w naszych Usługach. Na przykład bezwzględnie konieczne pliki cookie umożliwiają dostęp do bezpiecznych obszarów. Bez tych plików cookie niektóre Usługi nie mogą być świadczone.
  • Cookies wydajnościowe / analityczne . Te pliki cookie zbierają informacje o użytkowaniu i interakcji z naszymi Usługami. Rodzaje informacji gromadzonych przez takie pliki cookie obejmują najczęściej odwiedzane strony, czas spędzony na tej stronie lub komunikaty o błędach z niektórych stron.
  • Funkcjonalność Pliki cookie . Te pliki cookie pozwalają nam zapamiętać Twoje preferencje i wybory, abyśmy mogli dostosować nasze Usługi do Ciebie i Twoich zainteresowań. Na przykład te pliki cookie zapamiętują wybrany kraj lub język lub będą używać nazwy wyświetlanej w niektórych częściach Usług. Jeśli jesteś zalogowany na swoje konto, możemy powiązać informacje cookie z danymi osobowymi powiązanymi z Twoim kontem.
  • Pliki reklamowe / marketingowe . Te pliki cookie pozwalają nam dostarczać Tobie odpowiednie reklamy i reklamy. Gromadzą informacje o twoich interakcjach z naszymi działaniami marketingowymi (np. Na stronie internetowej lub poprzez e-maile) w celu ustalenia, jakie są Twoje zainteresowania i preferencje oraz jak skuteczne są takie kampanie reklamowe lub marketingowe.

Możesz poinstruować przeglądarkę, zmieniając jej opcje w Ustawieniach lub Preferencjach, aby zatrzymać przyjmowanie plików cookie lub wyświetlać monit przed zaakceptowaniem pliku cookie z odwiedzanych witryn. Jeśli jednak nie akceptujesz plików cookie, nie będziesz mógł korzystać z niektórych lub wszystkich części lub funkcji Usług.
do. Analityka zewnętrzna. Korzystamy z usług analitycznych innych firm (takich jak Google Analytics) w celu oceny korzystania z Witryny, tworzenia raportów dotyczących aktywności, zbierania danych demograficznych, analizowania danych dotyczących wydajności oraz zbierania i oceniania innych informacji związanych z korzystaniem z Witryny i Internetu. Te strony trzecie wykorzystują pliki cookie i inne technologie w celu analizy i dostarczania nam danych. Uzyskując dostęp do Witryny i korzystając z niej, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych o Tobie przez tych dostawców usług analitycznych w sposób i dla celów określonych w niniejszej Polityce prywatności.
Więcej informacji na temat tych stron trzecich, w tym sposobów rezygnacji z gromadzenia niektórych danych, można znaleźć na poniższych stronach. Informujemy, że jeśli zrezygnujesz z jakiejkolwiek usługi, możesz nie móc korzystać z pełnej funkcjonalności Witryny.
W przypadku Google Analytics odwiedź stronę https://www.google.com/analytics
Dla Clicky odwiedź https://clicky.com
Dla Inspectlet odwiedź https://www.inspectlet.com/

Informacje zbierane przez lub za pośrednictwem firm reklamowych należących do stron trzecich
Upoważniasz nas do udostępniania innym osobom informacji na temat Twojej aktywności na Stronie ze stronami trzecimi w celu dostosowania, analizowania, zarządzania, raportowania i optymalizacji reklam wyświetlanych w Witrynie i poza nią. Te strony trzecie mogą wykorzystywać pliki cookie, znaczniki pikselowe (zwane również sygnałami nawigacyjnymi lub przezroczystymi obrazami gif) i / lub inne technologie w celu zbierania takich Informacji o innych celach do takich celów. Tagi Pixel umożliwiają nam i tym zewnętrznym reklamodawcom rozpoznawanie pliku cookie przeglądarki, gdy przeglądarka odwiedza witrynę, w której znajduje się znacznik pikseli, aby dowiedzieć się, która reklama przenosi użytkownika do danej witryny. Możesz zrezygnować z dostosowywania reklam w oparciu o informacje, które zbieramy. Aby dowiedzieć się więcej na temat wykorzystania tych informacji lub zdecydować, aby nie korzystać z tych informacji przez naszych dostawców lub partnerów reklamowych stron trzecich, należy przejść do Network Advertising Initiative, klikając http://www.networkadvertising.org/managing /opt_out.asp
4. Jak wykorzystujemy i udostępniamy informacje
Upoważniasz nas do wykorzystywania Danych osobowych, danych klienta, danych użytkownika końcowego i innych informacji (łącznie "informacji") do następujących celów. Nie wykorzystamy Twoich Danych osobowych do celów innych niż cele opisane w niniejszej Polityce lub ujawnione Tobie.

  • Aby świadczyć Ci Usługi . Jeśli chcesz wykorzystać Blackbell do sprzedaży swoich usług lub uczestnictwa w naszym programie partnerskim, potrzebujemy pewnych informacji od Ciebie. Informacje takie mogą obejmować Twój kontakt, stronę internetową i informacje dotyczące płatności oraz informacje o Twoich poleceniach. Udostępniamy te informacje naszym usługodawcom lub partnerom w zakresie niezbędnym do dalszego świadczenia usług. Nie możemy świadczyć Usług bez takich informacji.

  • Aby wysłać Ci komunikację związaną z usługą . Wysyłamy do Ciebie informacje administracyjne lub związane z kontem, aby być na bieżąco z naszymi Usługami, informować o istotnych problemach bezpieczeństwa lub aktualizacjach lub przekazywać Tobie inne informacje związane z transakcjami. Bez takiej komunikacji użytkownik może nie być świadomy ważnych wydarzeń związanych z kontem, które mogą mieć wpływ na sposób korzystania z naszych usług.

  • Do identyfikacji, uwierzytelniania i bezpieczeństwa . Dokładamy wszelkich starań, aby zapewnić Ci bezpieczne korzystanie z naszych Usług. W tym celu przetwarzamy dane osobowe w celu zwiększenia bezpieczeństwa, monitorowania i weryfikacji tożsamości lub dostępu do usług, zwalczania spamu lub innego złośliwego oprogramowania lub zagrożeń bezpieczeństwa. Bez przetwarzania Twoich Danych osobowych możemy nie być w stanie zapewnić bezpieczeństwa naszych Usług.

  • Aby zapewnić obsługę klienta . Gdy kontaktujesz się z nami w sprawie pytań, opinii, wątpliwości, sporów lub problemów, przetwarzamy Twoje dane osobowe, abyśmy mogli odpowiedzieć Ci i rozwiązać wszelkie problemy. Jeśli nie przetwarzamy Twoich Danych osobowych, nie będziemy w stanie odpowiedzieć na twoje prośby i zagwarantować dalsze korzystanie z Usług.

  • Aby poprosić o opinię

  • Angażować się w działania marketingowe . Możemy wysyłać Ci komunikaty marketingowe, aby poinformować Cię o odpowiednich produktach i usługach oraz nowych funkcjach; dostarczać ukierunkowany marketing; aby zapewnić ci oferty promocyjne; lub informować o naszych wydarzeniach, seminariach internetowych lub materiałach, w tym o naszych partnerach. Przetwarzamy informacje na temat korzystania z naszych Usług i danych kontaktowych w celu zapewnienia komunikacji marketingowej. Możesz zrezygnować z naszej komunikacji marketingowej w dowolnym momencie.

  • Do prowadzenia badań i rozwoju . Jesteśmy dumni z tego, że jesteśmy innowacyjni i nadal oferujemy nowe, spersonalizowane lub ulepszone funkcje naszych Usług. W tym celu przetwarzamy dane osobowe w celu lepszego zrozumienia Ciebie oraz sposobu, w jaki korzystasz z naszych Usług i wchodzisz w interakcje z nimi. Bez takiego przetwarzania nie możemy zapewnić ciągłego korzystania z części lub wszystkich naszych Usług.

Upoważniasz nas również do używania i / lub udostępniania Informacji w sposób opisany poniżej.
  • Agenci, dostawcy i powiązane strony trzecie . Możemy angażować inne firmy i osoby fizyczne do wykonywania w naszym imieniu niektórych funkcji związanych z biznesem. Przykłady mogą obejmować udzielanie pomocy technicznej, realizację zamówień, obsługę klienta i pomoc marketingową. Te inne firmy będą miały dostęp do Informacji jedynie w zakresie niezbędnym do wykonywania swoich funkcji oraz w zakresie dozwolonym przez prawo. Możemy również udostępniać Twoje Informacje dowolnej spółce dominującej, spółkom zależnym lub innym spółkom podlegającym wspólnej kontroli u nas.

  • Zagregowane informacje.   W ramach ciągłych starań mających na celu lepsze zrozumienie naszych odwiedzających i klientów, możemy analizować dane osobowe z innymi informacjami w postaci anonimowej i zbiorczej w celu obsługi, konserwacji, zarządzania i ulepszania witryny i usług. Ta zbiorcza informacja nie identyfikuje Cię osobiście. Możemy udostępniać te zbiorcze dane naszym partnerom, agentom, partnerom biznesowym i promocyjnym oraz innym stronom trzecim. Możemy również ujawniać zbiorcze statystyki użytkowników w celu opisania witryny i usług dla obecnych i przyszłych partnerów biznesowych oraz innych stron trzecich w innych zgodnych z prawem celach.

  • Transfery biznesowe . W miarę rozwoju działalności możemy sprzedawać lub kupować firmy lub aktywa. W przypadku sprzedaży korporacyjnej, fuzji, reorganizacji, sprzedaży aktywów, rozwiązania lub podobnych zdarzeń, Informacje mogą być częścią przekazanych aktywów.

  • Wymagania prawne . Możemy ujawnić Twoje Informacje, jeśli jest to wymagane przez prawo lub w dobrej wierze, że takie działanie lub ujawnienie jest konieczne lub właściwe do: (i) prowadzenia Witryny, (ii) przestrzegania wszelkich zobowiązań prawnych, zgłaszania niezgodnych z prawem działań, współpracować z organami ścigania lub chronić przed odpowiedzialnością prawną, (iii) chronić i chronić nasze prawa, własność, personel, dostawców, sponsorów, agentów lub licencjodawców, lub (iv) chronić bezpieczeństwo osobiste dostawców, użytkowników Witryny lub społeczeństwa .

5. Uzyskiwanie dostępu i modyfikowanie preferencji informacji i komunikacji
Klienci mogą uzyskać dostęp, usunąć, przejrzeć i / lub wprowadzić zmiany w swoich Danych osobowych, logując się na swoje konto lub wysyłając e-mail na adres privacy@blackbell.com. Ponadto możesz zarządzać otrzymywaniem komunikatów marketingowych i nietransakcyjnych, klikając link "anuluj subskrypcję" znajdujący się na dole każdej wiadomości e-mail marketingowej Blackbell. Dołożymy wszelkich uzasadnionych ekonomicznie starań, aby przetwarzać takie wnioski w odpowiednim czasie. Klienci nie mogą zrezygnować z otrzymywania e-maili transakcyjnych związanych z ich kontem z Blackbell.
6. Jak chronimy informacje
Podejmujemy uzasadnione handlowo kroki w celu ochrony Informacji przed utratą, niewłaściwym wykorzystaniem i nieautoryzowanym dostępem, ujawnieniem, zmianą lub zniszczeniem. Proszę jednak zrozumieć, że żaden system bezpieczeństwa nie jest nieprzepuszczalny. Nie możemy zagwarantować bezpieczeństwa naszych baz danych lub baz danych stron trzecich, którym możemy udostępniać takie Informacje, ani nie możemy zagwarantować, że Informacje, które Państwo dostarczą, nie będą przechwytywane podczas ich przesyłania przez Internet. W szczególności wysłana do nas wiadomość e-mail może nie być bezpieczna, dlatego powinieneś zachować szczególną ostrożność, decydując o tym, jakie informacje przesyłasz do nas przez e-mail.

Jesteś również odpowiedzialny za bezpieczeństwo Twoich Danych Osobowych. Użytkownik powinien wybrać hasło o wystarczającej długości i złożoności podczas korzystania z naszych Usług i zachować swoje hasło w tajemnicy. Jeśli uważasz, że doszło do nieautoryzowanego dostępu do Twojego konta lub korzystania z niego, natychmiast skontaktuj się z nami pod adresem privacy@blackbell.com.
7. Zewnętrzne strony internetowe
Witryna może zawierać linki do stron internetowych osób trzecich. Blackbell nie ma kontroli nad praktykami dotyczącymi prywatności ani zawartością tych stron. W związku z tym nie ponosimy odpowiedzialności za treść ani politykę prywatności tych witryn stron trzecich. Podczas odwiedzania jakichkolwiek innych witryn internetowych należy sprawdzić obowiązującą politykę prywatności i warunki użytkowania stron trzecich.
8. Dzieci
Nie gromadzimy świadomie danych osobowych dzieci poniżej 16 roku życia za pośrednictwem Witryny. Jeśli nie masz 16 lat, nie przekazuj nam żadnych danych osobowych. Zachęcamy rodziców i opiekunów prawnych do monitorowania korzystania z Internetu ich dzieci oraz do egzekwowania naszej Polityki prywatności poprzez pouczanie dzieci, aby nigdy nie przekazywały danych osobowych bez ich zgody. Jeśli masz podstawy, by sądzić, że dziecko poniżej 16 roku życia dostarczyło nam dane osobowe, skontaktuj się z nami, a my postaramy się usunąć te informacje z naszych baz danych.

9. Ważna informacja dla rezydentów spoza Stanów Zjednoczonych
Witryna i Usługi są skierowane do klientów, którzy są zasadniczo zlokalizowani we Francji, Unii Europejskiej i Stanach Zjednoczonych. Wszelkie informacje, które nam przekazujesz, w tym między innymi wszelkie dane osobowe, będą przechowywane na serwerach znajdujących się w Unii Europejskiej. Wykorzystamy Twoje dane (w tym wszelkie dane osobowe) wyłącznie jako niezbędne do wykonania umowy między nami a Tobą, na przykład w celu świadczenia naszych Usług zgodnie z naszą Umową licencyjną.
10. Mieszkańcy Kalifornii
Zgodnie z Kalifornijskim Kodeksem cywilnym, sekcja 1798.83, mieszkańcy Kalifornii, którzy mają ustalone stosunki handlowe z Blackbell, mogą zrezygnować z udostępniania danych osobowych stronom trzecim w celach marketingu bezpośredniego. Jeśli jesteś mieszkańcem Kalifornii i (1) chcesz zrezygnować; lub (2) Użytkownik chce zażądać pewnych informacji dotyczących naszego ujawnienia danych osobowych stronom trzecim w celach marketingu bezpośredniego, proszę wysłać wiadomość e-mail na adres privacy@blackbell.com z "Polityką prywatności" w temacie wiadomości lub napisać do nas na:
Blackbell, Inc.
Corporation Service Company
251 Little Falls Drive
Wilmington, DE 19808, Stany Zjednoczone
Ponadto firma Blackbell nie monitoruje, nie uznaje ani nie honoruje żadnych opcji rezygnacji ani nie śledzi mechanizmów, w tym ogólnych ustawień i / lub sygnałów przeglądarki internetowej "Nie śledź".

11. Ogólne rozporządzenie o ochronie danych (GDPR)

Mieszkańcy UE

Jeśli jesteś mieszkańcem Unii Europejskiej ("UE"), Wielkiej Brytanii, Lichtensteinu, Norwegii lub Islandii (łącznie "Wyznaczone kraje"), możesz mieć dodatkowe prawa na mocy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych ("RODO") z w odniesieniu do danych osobowych, zgodnie z poniższym opisem.
W zakresie, w jakim dowolna część tego rozdziału jest sprzeczna z warunkami w innych częściach Polityki prywatności, warunki tej sekcji będą miały zastosowanie do mieszkańców krajów wyznaczonych w UE.

Nasza rola

W tej sekcji używamy terminów "Dane osobowe" i "przetwarzanie". "Dane osobowe" oznaczają ogólnie informacje, które można wykorzystać do indywidualnej identyfikacji osoby, a "przetwarzanie" ogólnie obejmuje działania, które można wykonać w związku z takimi informacjami, jak gromadzenie, wykorzystanie, przechowywanie i ujawnianie. Firma będzie administratorem danych osobowych przetwarzanych w związku z Usługami.
Należy pamiętać, że możemy przetwarzać dane osobowe użytkowników końcowych naszych klientów lub pracowników w związku z naszym świadczeniem usług dla klientów, w którym to przypadku jesteśmy podmiotem przetwarzającym dane osobowe. Blackbell nie jest administratorem danych w odniesieniu do jakichkolwiek danych osobowych przetwarzanych na temat użytkowników końcowych klientów. Klienci kontrolują sposób, w jaki korzystają z informacji o użytkownikach końcowych klienta uzyskanych za pośrednictwem usług Blackbell. Twoim obowiązkiem jest upewnienie się, że przetwarzasz informacje o użytkownikach końcowych zgodnie z obowiązującymi przepisami

Podstawy prawne przetwarzania danych osobowych

Opisujemy nasze podstawy prawne przetwarzania w sekcji 4 ("Jak wykorzystujemy i udostępniamy informacje") niniejszej Polityki prywatności. Możemy przetwarzać dane osobowe użytkownika, jeśli wyrażą Państwo zgodę na przetwarzanie, aby spełnić nasze zobowiązania prawne, jeśli konieczne jest wypełnienie naszych zobowiązań wynikających z umów, które zawarliśmy z klientem lub podjęcie kroków na żądanie przed zawarciem umowy z ty, jeśli jest to konieczne, aby chronić twoje życiowe interesy, jeśli jest to konieczne do przetwarzania w interesie publicznym lub do naszych uzasadnionych interesów, aby chronić naszą własność, prawa lub bezpieczeństwo Blackbell, naszych pracowników, naszych klientów lub innych osób.

Marketing

Jeśli użytkownik znajduje się w krajach wyznaczonych i jest aktualnym użytkownikiem lub klientem Blackbell, skontaktujemy się z Państwem wyłącznie drogą elektroniczną (taką jak poczta elektroniczna lub SMS) zgodnie z preferencjami komunikacyjnymi i / lub informacjami o naszych usługach, które są podobne do Usługi wcześniej zakupione u nas lub wynegocjowane w celu zakupu od nas.
W przypadku nowych użytkowników lub klientów znajdujących się w krajach wyznaczonych, skontaktujemy się z Państwem drogą elektroniczną w celach marketingowych wyłącznie zgodnie z obowiązującym prawem lub pod warunkiem zgody użytkownika na otrzymywanie takich informacji od nas.

Zawsze możesz wycofać swoją zgodę lub zmienić preferencje dotyczące komunikacji marketingowej. Aby zrezygnować z otrzymywania wiadomości e-mail, kliknij link "anuluj subskrypcję" w stopce e-maili marketingowych lub skontaktuj się z nami pod adresem privacy@blackbell.com. Możesz zgłosić sprzeciw wobec naszych komunikatów marketingowych w dowolnym czasie i bezpłatnie. Marketing bezpośredni obejmuje wszelkie komunikaty, które są oparte wyłącznie na reklamie lub promowaniu produktów i usług; nie obejmuje komunikacji transakcyjnej ani związanej z Usługą.

Indywidualne prawa

Blackbell przestrzega przepisów o ochronie danych, zapewniając, że masz prawa opisane poniżej podczas korzystania z naszych Usług. Aby skorzystać z przysługujących Ci praw, skontaktuj się z nami pod adresem compliance@blackbell.com, abyśmy mogli rozpatrzyć Twoją prośbę zgodnie z obowiązującym prawem. Po otrzymaniu prośby o indywidualne prawa za pośrednictwem poczty e-mail możemy podjąć kroki w celu zweryfikowania Twojej tożsamości, zanim spełnimy prośbę o ochronę Twojej prywatności i bezpieczeństwa.

Informujemy, że istnieją ograniczenia dotyczące twoich indywidualnych praw. Możemy ograniczyć Twoje indywidualne prawa: (a) gdy odmowa dostępu jest wymagana lub dozwolona przez prawo; (b) udzielenie dostępu miałoby negatywny wpływ na prywatność innych; © w celu ochrony naszych praw i własności; oraz (d) gdy wniosek jest niepoważny lub uciążliwy.

  • Prawo do wycofania zgody . Kiedy zbieramy dane osobowe od Ciebie na podstawie zgody, masz prawo wycofać swoją zgodę w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie wpłynie na zgodność z prawem przetwarzania Blackbell na podstawie zgody przed wycofaniem.
  • Prawo dostępu i poprawiania . Masz prawo zażądać kopii Twoich danych osobowych, które mamy w aktach. Prześlemy Ci kopię bez nieuzasadnionej zwłoki i bezpłatnie, chyba że prawo zezwala na pobieranie opłaty za dostęp do Twoich Danych Osobowych. Możemy ograniczyć dostęp, jeśli taki dostęp miałby niekorzystny wpływ na prawa i wolności innych osób. Możesz również poprosić nas o poprawienie lub aktualizację któregokolwiek z Twoich danych osobowych, które są przez nas niedokładne.
  • Prawo do przenoszenia danych . Jeśli przetwarzamy Dane osobowe na podstawie umowy z Tobą lub na podstawie Twojej zgody lub przetwarzanie odbywa się w sposób zautomatyzowany, możesz poprosić o otrzymanie swoich Danych Osobowych w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym i możliwym do odczytu komputerowego formacie oraz przekazanie danych osobowych użytkownika bezpośrednio innemu "administratorowi", o ile jest to technicznie wykonalne, chyba że korzystanie z tego prawa ma niekorzystny wpływ na prawa i wolności innych osób.
  • Prawo do usunięcia . Możesz poprosić nas o usunięcie któregokolwiek z Twoich Danych osobowych, które:
    • nie jest już konieczne w związku z celami, dla których zostały zgromadzone lub w inny sposób przetworzone;
    • został zebrany w związku z przetwarzaniem, na które użytkownik wcześniej wyraził zgodę, ale później wycofał taką zgodę; lub
    • został zebrany w związku z czynnościami przetwarzania, na które się sprzeciwiłeś i nie ma żadnych nadrzędnych uzasadnionych powodów dla naszego przetwarzania.
  • Prawo do ograniczenia . Masz prawo ograniczyć przetwarzanie Twoich Danych Osobowych w następujących przypadkach:
    • Podważasz dokładność przetwarzanych przez nas danych osobowych. W takich przypadkach ograniczymy przetwarzanie w czasie niezbędnym do zweryfikowania dokładności danych osobowych.
    • Przetwarzanie jest niezgodne z prawem i sprzeciwiasz się usunięciu Twoich Danych Osobowych i zamiast tego żądasz ograniczenia jego używania.
    • Nie potrzebujemy już Państwa danych osobowych do celów przetwarzania, ale jest to wymagane do ustalenia, wykonania lub obrony roszczeń prawnych.
    • Sprzeciwiłeś się przetwarzaniu w oczekiwaniu na weryfikację, czy uzasadnione powody naszego przetwarzania zastępują Twoje prawa.
Ograniczone dane osobowe są przetwarzane wyłącznie za Twoją zgodą lub w celu ustalenia, wykonania lub obrony roszczeń prawnych lub ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej lub ze względu na ważny interes publiczny. Poinformujemy cię, jeśli ograniczenie zostanie zniesione.


  • Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania . Jeśli przetwarzamy Twoje Dane osobowe na podstawie prawnej zgody, umowy lub uzasadnionych interesów, możesz w każdej chwili wyrazić sprzeciw wobec takiego przetwarzania, zgodnie z obowiązującym prawem. Możemy przetwarzać Twoje dane osobowe, jeśli jest to konieczne do obrony roszczeń prawnych lub innych wyjątków dozwolonych przez obowiązujące prawo.
  • Powiadomienie stron trzecich przetwarzających dane osobowe . W przypadku udostępnienia danych osobowych stronom trzecim, będziemy informować o wszelkich poprawionych, usuniętych lub ograniczonych danych osobowych każdej strony trzeciej, która otrzymała Twoje dane, chyba że okaże się to niemożliwe lub wymaga nieproporcjonalnego wysiłku. Na Twoją prośbę określimy takie strony trzecie.
  • Retencja . Postaramy się ograniczyć przechowywanie Twoich Danych Osobowych do czasu niezbędnego do realizacji celu (celów), dla którego przetwarzane były Twoje dane osobowe, w celu rozstrzygania sporów, egzekwowania naszych umów oraz zgodnie z wymogami lub zezwoleniami prawnymi. Podczas gdy wymagania dotyczące przechowywania różnią się w zależności od kraju, zazwyczaj stosujemy okresy przechowywania opisane poniżej.
    • Informacje kontaktowe . Na przykład Twoje imię i nazwisko, adres e-mail i numer telefonu używane do celów marketingowych są przechowywane na bieżąco, dopóki nie zrezygnujesz z subskrypcji. Gdy zrezygnujesz z subskrypcji, dodamy Twoje dane kontaktowe do naszej listy blokowania w nieskończoność, aby zapewnić, że przestrzegamy Twojej prośby o anulowanie subskrypcji.
    • Interakcje i treść . Na przykład bilety na wsparcie i inne treści mogą być przechowywane bezterminowo po zamknięciu konta w celu ustanowienia lub obrony roszczeń prawnych, audytu i celów zapobiegania przestępczości.

W przypadku jakichkolwiek pytań możesz skontaktować się z naszym inspektorem ochrony danych pod adresem compliance@blackbell.com
12. Zmiany w niniejszej Polityce prywatności
Niniejsza Polityka prywatności obowiązuje od daty podanej na początku niniejszej Polityki prywatności. Od czasu do czasu możemy zmieniać niniejszą Politykę prywatności. Wszelkie takie zmiany będą publikowane w Witrynie. Uzyskując dostęp do Witryny i / lub korzystania z Usług po wprowadzeniu jakichkolwiek zmian w niniejszej Polityce prywatności, uznaje się, że zaakceptowałeś takie zmiany. Należy pamiętać, że w zakresie dozwolonym przez obowiązujące prawo nasze wykorzystywanie Informacji podlega Polityce prywatności obowiązującej w chwili zbierania Informacji. Odnieś się do tej Polityki prywatności regularnie.
13. Jak się z nami skontaktować
Jeśli masz pytania dotyczące niniejszej Polityki prywatności, skontaktuj się z Blackbell e-mailem na adres privacy@blackbell.com z "Polityką prywatności" w temacie.

Copyright © 2018 Blackbell, Inc. Wszelkie prawa zastrzeżone.

0 Pozycja (-y)
Całkowity