Polityka prywatności Blackbell - użytkownicy końcowi

Ubieganie się o użytkowników końcowych

Learn More

O

Czytasz politykę prywatności Blackbell , platformy e-commerce używanej przez firmy do sprzedaży usług online.

O nas

Blackbell to najlepszy sposób na sprzedawanie swoich usług
Stwórz własną stronę internetową za pomocą naszego intuicyjnego kreatora stron internetowych, aby promować swoje usługi online.
Zarządzaj treścią, płatnościami, obsługą klienta i osobistym kalendarzem w podróży za pomocą naszej aplikacji.
Przejmij kontrolę, ulepsz swoją działalność i zapewnij klientom światowej klasy wrażenia.

Polityka prywatności

Obowiązuje od 1 kwietnia 2016 r
Ostatnia aktualizacja: 30 stycznia 2018
My w Blackbell, Inc. ("Blackbell", "my", "nas" lub "nasz") stworzyliśmy tę politykę prywatności (niniejsza "Polityka prywatności"), ponieważ wiemy, że zależy Ci na tym, w jaki sposób informacje, które nam przekazujesz jest używany i udostępniany. Niniejsza Polityka prywatności odnosi się do naszych procedur gromadzenia i wykorzystywania informacji, kiedy uzyskujesz dostęp do Witryny, Aplikacji lub Usług (zwanych dalej łącznie "Ofertami Blackbell") z dowolnego Urządzenia i korzystasz z nich.
Odwiedzając Witrynę i / lub uzyskując dostęp lub korzystając z Oferty Blackbell, wyrażasz zgodę na związanie się warunkami niniejszej Polityki prywatności i towarzyszącymi jej Warunkami świadczenia usług, które są tu włączone przez odniesienie. Zgadzasz się również i potwierdzasz, że będziesz związany dodatkowymi warunkami i / lub polityką prywatności, które mogą zostać nałożone przez Uczestniczące Zakłady i / lub Dostawców, za które Blackbell nie ponosi odpowiedzialności. W takim przypadku użytkownik otrzyma takie dodatkowe warunki i / lub politykę prywatności i będzie musiał je zaakceptować, aby uzyskać dostęp do oferty Blackbell i korzystać z niej.
Terminy pisane wielką literą, które nie zostały zdefiniowane w niniejszych Zasadach prywatności, mają znaczenie określone w naszych Warunkach świadczenia usług.
Ważna informacja dla rezydentów spoza Stanów Zjednoczonych
Jeśli przebywasz poza Stanami Zjednoczonymi, pamiętaj, że wszelkie Informacje (określone poniżej), które nam przekazujesz i / lub które zbieramy od Ciebie, będą przekazywane, przetwarzane i używane w Stanach Zjednoczonych zgodnie z warunki określone w niniejszej Polityce prywatności. Korzystając z Ofert Blackbell i / lub przekazując nam dowolne Informacje, niniejszym nieodwołalnie i bezwarunkowo wyrażasz zgodę na takie przekazywanie, przetwarzanie i używanie w Stanach Zjednoczonych.
Informacje, które zbieramy
1. Dane osobowe
Po skonfigurowaniu konta lub zalogowaniu się w celu skorzystania z oferty Blackbell na swoim koncie, zostaniesz poproszony o dostarczenie nam usługi lub upoważniasz nas do uzyskania dostępu do informacji o Tobie od Instytucji, Sprzedawców i naszych partnerów promocyjnych. Takie dane osobowe mogą zawierać imię i nazwisko, adres e-mail, numery telefonów, zdjęcie profilowe i metody płatności. Możesz użyć Facebook Connect lub podobnych loginów, aby automatycznie wypełnić określone informacje na naszej stronie rejestracji. Jeśli używasz takich loginów stron trzecich, upoważniasz Blackbell do zbierania, przechowywania i używania, zgodnie z niniejszą Polityką prywatności, wszelkich informacji, które zgodziłeś się z Facebookiem, Inc. ("Facebookiem") lub innymi stronami trzecimi. może dostarczyć nam poprzez ich interfejs programowania aplikacji ("API"). Takie informacje mogą obejmować, bez ograniczeń, imię i nazwisko, nazwę użytkownika Facebooka, zdjęcie profilowe na Facebooku, unikalny identyfikator Facebooka i token dostępu oraz adres e-mail. Wszystkie informacje, które zbieramy i / lub otrzymujemy w ramach tej sekcji, są zbiorczo nazywane "Dane osobowe".
Nie zbieramy żadnych danych osobowych od użytkownika, gdy korzystasz z oferty Blackbell, chyba że podasz nam dane osobowe dobrowolnie lub jeśli uzyskamy do nich dostęp za pośrednictwem instytucji, sprzedawców i naszych partnerów promocyjnych.
2. Informacje geolokacyjne
Niektóre funkcje i funkcje oferty Blackbell zależą od Twojej lokalizacji. Aby zapewnić te funkcje i funkcje po zalogowaniu się w Usługach, możemy, za Twoją zgodą, automatycznie zbierać dane geolokacyjne z Twojego Urządzenia, operatora sieci komórkowej i / lub niektórych dostawców usług zewnętrznych. Takie informacje są zbiorczo nazywane "Informacjami geolokacyjnymi". Zbiór takich informacji geolokacyjnych występuje tylko wtedy, gdy Usługi są uruchomione na Twoim Urządzeniu.

3. Informacje o zamówieniu
Jeśli chcesz przetworzyć zamówienie na produkty i / lub usługi za pośrednictwem oferty Blackbell (każde "zamówienie"), musisz podać nam pewne informacje o transakcji, którą chcesz wykonać, takie jak identyfikator klienta, dane zamówione produkty i / lub usługi, czas rezerwacji lub spotkania i / lub liczbę gości w party. Takie informacje nazywane są zbiorczo "Informacją o zamówieniu".
4. Informacje rozliczeniowe
W celu realizacji Zleceń może być wymagane podanie pewnych informacji rozliczeniowych, takich jak informacje dotyczące Twojego konta PayPal, numeru karty debetowej, numeru karty kredytowej, daty wygaśnięcia, informacji o koncie bankowym, adresu rozliczeniowego, kodu aktywacyjnego i podobnych informacji. (łącznie "Informacje o płatnościach"). Takie informacje rozliczeniowe będą gromadzone i przetwarzane przez naszych zewnętrznych dostawców płatności zgodnie z warunkami ich polityki prywatności i warunków użytkowania, a my nie uzyskujemy dostępu do jakichkolwiek informacji rozliczeniowych związanych z takimi zamówieniami.

5. Inne informacje
Oprócz danych osobowych, informacji geolokacyjnych, informacji rozliczeniowych i informacji o zamówieniu, możemy zbierać lub uzyskiwać dostęp do dodatkowych informacji (łącznie "pozostałe informacje"). Takie inne informacje mogą obejmować:
za. Od Ciebie . Dodatkowe informacje o sobie, które dobrowolnie nam przekazujesz, takie jak osobiste zainteresowania, wiek, płeć, preferencje dotyczące produktów i usług oraz inne informacje, które nie identyfikują Cię bezpośrednio.
b. Z Twojej aktywności. Informacje, które automatycznie gromadzimy podczas korzystania z oferty Blackbell, w tym między innymi:
• Kiedy odwiedzasz Witrynę, możemy gromadzić Twój adres IP, typ i język przeglądarki, strony odsyłające i wyjściowe oraz adresy URL, datę i godzinę, czas spędzony na poszczególnych stronach, odwiedzane sekcje witryny itp.
• Podczas korzystania z Usług, możemy zbierać nazwę Ustanowienia, w którym zostały uwierzytelnione i informacje dotyczące ofert od nas, Zakładów, Dostawców i naszych partnerów promocyjnych.
• Kiedy korzystasz z oferty Blackbell, możemy zbierać informacje dotyczące wszystkich przesłanych lub zużytych danych, czasu zalogowania i podobnych informacji.
do. O Twoim urządzeniu . Informacje, które możemy gromadzić na temat Twojego Urządzenia, w tym unikalny identyfikator uniwersalny ("UUID"), adres MAC, system operacyjny i wersję (np. IOS, Android lub Windows), informacje o lokalizacji operatora i kraju, informacje o sprzęcie i procesorze (przechowywanie, szybkość chipa, rozdzielczość kamery, funkcja NFC i typ sieci (WiFi, 2G, 3G, 4G).
re. Z plików cookie . Informacje, które zbieramy za pomocą technologii "cookie". Pliki cookie to niewielkie pakiety danych przechowywane na twardym dysku urządzenia, dzięki czemu urządzenie "zapamięta" informacje o Twojej wizycie. Możemy używać zarówno plików cookie sesji (które wygasają po zamknięciu przeglądarki), jak i trwałych plików cookie (które pozostają na Twoim Urządzeniu do czasu ich usunięcia), aby pomóc nam w gromadzeniu innych informacji oraz w ulepszaniu korzystania z oferty Blackbell. Jeśli nie chcesz, abyśmy umieścili plik cookie na Twoim twardym dysku, możesz wyłączyć tę funkcję na swoim urządzeniu. Informacje na temat tego, jak to zrobić i jak usuwać trwałe pliki cookie, można znaleźć w dokumentacji przeglądarki internetowej. Jeśli jednak zdecydujesz się nie akceptować plików cookie, oferta Blackbell może nie działać prawidłowo.
mi. Z innych źródeł . Informacje, które możemy gromadzić lub otrzymywać z Facebooka, innych witryn stron trzecich, instytucji, dostawców i naszych partnerów promocyjnych zgodnie z ich warunkami korzystania i politykami prywatności.
6. Informacje gromadzone przez lub za pośrednictwem firm reklamowych należących do stron trzecich
Możemy udostępniać Inne Informacje na temat Twojej aktywności podczas korzystania z Oferty Blackbell z osobami trzecimi w celu dostosowania, analizowania, zarządzania, raportowania i optymalizacji reklam, które widzisz w ofercie Blackbell i gdzie indziej. Te strony trzecie mogą wykorzystywać pliki cookie, znaczniki pikselowe (zwane również sygnałami nawigacyjnymi lub przezroczystymi obrazami gif) i / lub inne technologie w celu zbierania takich Informacji o innych celach do takich celów. Tagi Pixel umożliwiają nam i tym zewnętrznym reklamodawcom rozpoznawanie pliku cookie przeglądarki, gdy przeglądarka odwiedza witrynę, w której znajduje się znacznik pikseli, aby dowiedzieć się, która reklama przenosi użytkownika do danej witryny.
7. Uzyskiwanie dostępu i modyfikowanie preferencji informacji i komunikacji
Goście, którzy dostarczyli nam Informacje osobiste mogą uzyskiwać dostęp, usuwać, oceniać i / lub wprowadzać w nich zmiany, postępując zgodnie z instrukcjami podanymi na Witrynie i zmieniając ustawienia na swoim Koncie. Podobnie, Goście mogą zarządzać otrzymywaniem komunikacji marketingowej i nietransakcyjnej, zmieniając ustawienia na swoim Koncie. Dołożymy wszelkich uzasadnionych ekonomicznie starań, aby przetwarzać takie żądane zmiany w odpowiednim czasie. Jednak Goście nie mogą zrezygnować z otrzymywania wiadomości e-mail dotyczących transakcji związanych z ich kontem, takich jak wiadomości e-mail dotyczące korzystania z oferty Blackbell i aktualizacji Warunków korzystania z usługi i niniejszej Polityki prywatności.

8. Jak wykorzystujemy i udostępniamy informacje
Używamy danych osobowych, informacji geolokacyjnych, informacji o zamówieniu i innych informacji (łącznie "Informacje") w celu dostarczania i ulepszania oferty Blackbell, przetwarzania zamówień, pozyskiwania informacji zwrotnych, informowania o naszych produktach i usługach oraz Zakładów i Sprzedawców oraz zarządzać naszymi programami promocyjnymi. Możemy również wykorzystać Informacje opisane poniżej.
- Aby świadczyć Usługi i realizować Zamówienia, musimy udostępnić Twoje Informacje właściwemu Urzędzie i / lub Dostawcy, które mogą wykorzystywać takie informacje w celu informowania Cię o innych oferowanych produktach i usługach. Jeśli chcesz, aby przestały wysyłać Ci takie informacje marketingowe, daj im znać.
- W celu zarządzania naszymi nagrodami, konkursami, loteriami, konkursami i programami promocyjnymi możemy udostępniać dane osobowe, informacje geolokacyjne, informacje o zamówieniach i inne informacje naszym partnerom w zakresie promocji i marketingu zewnętrznym, w tym, bez ograniczeń, firmom. uczestnictwo w naszych różnych programach.
- Możemy od czasu do czasu dzielić się Twoimi informacjami z zakładami, dostawcami, naszymi partnerami promocyjnymi i innymi firmami, które mogą udzielić ci informacji o oferowanych produktach i usługach. Jednakże, w zakresie wymaganym przez prawo, będziesz miał możliwość zrezygnowania z takiego udostępniania.
- Za twoją zgodą aplikacje lub usługi osób trzecich mogą uzyskać dostęp do twoich Danych Osobowych, na przykład umożliwić ci udostępnianie twoich danych osobowych innym stronom i usługom, takim jak Facebook i Twitter.
- W ramach ciągłych starań mających na celu lepsze zrozumienie naszych użytkowników i naszych ofert Blackbell możemy analizować Informacje i Treści użytkownika w formie zbiorczej w celu obsługi, utrzymywania, zarządzania i ulepszania oferty Blackbell. Ta zbiorcza informacja nie identyfikuje Cię osobiście. Możemy udostępniać te zbiorcze dane naszym filiom, agentom, zakładom i dostawcom. Możemy również ujawnić zbiorcze statystyki użytkowników w celu opisania ofert Blackbell dla obecnych i przyszłych przedsiębiorstw i sprzedawców oraz dla innych stron trzecich w innych zgodnych z prawem celach.
- Możemy zatrudniać inne firmy i osoby fizyczne do wykonywania funkcji w naszym imieniu. Przykłady mogą obejmować świadczenie usług sieciowych, wsparcie technologii informatycznych i obsługę klienta. Te inne firmy będą miały dostęp do Informacji jedynie w zakresie niezbędnym do wykonywania swoich funkcji oraz w zakresie dozwolonym przez prawo.
- Możemy udostępniać niektóre lub wszystkie Twoje informacje w jednej z naszych spółek zależnych lub innych firm pod wspólną kontrolą.
- W miarę rozwoju działalności możemy sprzedawać lub kupować firmy lub aktywa. W przypadku sprzedaży korporacyjnej, fuzji, reorganizacji, sprzedaży aktywów, rozwiązania lub podobnych zdarzeń, Informacje mogą być częścią przekazanych aktywów.
- W zakresie dozwolonym przez prawo możemy ujawnić Twoje Informacje, jeśli jest to wymagane przez prawo, nakaz sądowy lub inny organ rządowy lub organ ścigania lub agencję regulacyjną, lub gdy uważamy, że ujawnienie takich informacji jest konieczne lub wskazane, na przykład, aby chronić prawa, własność lub bezpieczeństwo Blackbell lub innych osób.
9. Jak chronimy Twoje dane
Podejmujemy uzasadnione handlowo kroki w celu ochrony Twoich Informacji przed utratą, niewłaściwym użyciem i nieautoryzowanym dostępem, ujawnieniem, zmianą lub zniszczeniem. Proszę jednak zrozumieć, że żaden system bezpieczeństwa nie jest nieprzepuszczalny. Nie możemy zagwarantować bezpieczeństwa naszych baz danych lub baz danych stron trzecich, którym możemy udostępniać takie informacje, ani nie możemy zagwarantować, że informacje, które Państwo dostarczą, nie zostaną przechwycone podczas przesyłania przez Internet. W szczególności wysłana do nas wiadomość e-mail może nie być bezpieczna, dlatego powinieneś zachować szczególną ostrożność, decydując o tym, jakie informacje przesyłasz do nas przez e-mail.

10. Mieszkańcy Kalifornii
Zgodnie z Kalifornijskim Kodeksem cywilnym, sekcja 1798.83, mieszkańcy Kalifornii, którzy mają ustalone stosunki handlowe z Blackbell, mogą zrezygnować z udostępniania danych osobowych stronom trzecim w celach marketingu bezpośredniego. Jeśli jesteś mieszkańcem Kalifornii i (1) chcesz zrezygnować; lub (2) Użytkownik chce zażądać pewnych informacji dotyczących ujawnienia jego danych osobowych stronom trzecim do celów marketingu bezpośredniego, proszę wysłać wiadomość e-mail do privacy @ blackbel l .com lub napisać do nas na:
Blackbell, Inc.
Corporation Service Company
251 Little Falls Drive
Wilmington, DE 19808, Stany Zjednoczone
Ponadto firma Blackbell nie monitoruje, nie uznaje ani nie honoruje żadnych opcji rezygnacji ani nie śledzi mechanizmów, w tym ogólnych ustawień i / lub sygnałów przeglądarki internetowej "Nie śledź".
11. Dzieci
Nie zbieramy świadomie danych osobowych od dzieci w wieku poniżej 16 lat za pośrednictwem oferty Blackbell. Jeśli masz mniej niż 16 lat, nie korzystaj z oferty Blackbell ani nie przekazuj nam żadnych danych osobowych. Zachęcamy rodziców i opiekunów prawnych do monitorowania korzystania z Internetu ich dzieci oraz do egzekwowania naszej Polityki prywatności poprzez pouczanie dzieci, aby nigdy nie przekazywały nam Danych osobowych bez ich zgody. Jeśli masz powody, aby sądzić, że dziecko poniżej 16 roku życia dostarczyło nam dane osobowe, skontaktuj się z nami, a podejmiemy uzasadnione pod względem handlowym wysiłki, aby usunąć te informacje z naszych baz danych, chociaż nie możemy mieć pewności, że jesteśmy w stanie aby to zrobić.
12. Zewnętrzne strony internetowe
Możesz skorzystać z oferty Blackbell, aby uzyskać dostęp do stron internetowych osób trzecich, a oferty Blackbell i reklamy, które otrzymujesz za pośrednictwem oferty Blackbell, mogą zawierać linki do stron internetowych osób trzecich. Blackbell nie ma kontroli nad praktykami dotyczącymi prywatności ani treści stron internetowych osób trzecich, do których można uzyskać dostęp za pomocą Ofert Blackbell lub stron internetowych Instytucji, Sprzedawców, naszych reklamodawców, sponsorów lub innych stron internetowych, do których podajemy linki. W związku z tym nie ponosimy odpowiedzialności za treść ani politykę prywatności tych witryn stron trzecich. Podczas odwiedzania jakichkolwiek innych witryn internetowych należy sprawdzić obowiązującą politykę prywatności i warunki użytkowania stron trzecich.
13. Zmiany w niniejszej Polityce prywatności
Niniejsza Polityka prywatności obowiązuje od daty podanej na początku niniejszej Polityki prywatności. Możemy zmieniać niniejszą Politykę prywatności od czasu do czasu i zamieścimy wszelkie zmiany w Witrynie, gdy tylko wejdą w życie. Uzyskując dostęp do oferty Blackbell po wprowadzeniu jakichkolwiek zmian w niniejszej Polityce prywatności, uznaje się, że zaakceptowałeś takie zmiany. Odnieś się do tej Polityki prywatności regularnie.
14. Jak się z nami skontaktować
Jeśli masz pytania dotyczące niniejszej Polityki prywatności, napisz do nas na adres privacy@blackbell.com.
Copyright © 2016 Blackbell, Inc. Wszelkie prawa zastrzeżone.

0 przedmiotów)
Całkowity